Studio Lookout
IMG_9401.jpg

Phantom Garden

Phantom Garden is een sterk staaltje design fiction dat het publiek confronteert met de veranderende relatie tussen mens en natuur. Het geeft een glimps van een toekomst waarin de natuur alleen nog ervaren kan worden door simulaties en laat het publiek nadenken over de waarde van échte natuur in de huidige maatschappij.

Phantom Garden: Home Edition. De ervaring van natuur in handzame vorm.

Phantom
Garden

design fiction, 2017

 

Natuur maakt steeds minder deel uit van het dagelijks leven. Verstedelijking is in hoog tempo aan het doorzetten en natuur moet hiervoor het veld ruimen. Toch heeft de mens behoefte aan natuur om zich heen. Bij gebrek aan de echte versie zijn simulaties in opkomst. Van kunstgras tot tropisch zwemparadijs, natuur met de gemakken van nu: geen onderhoud, geen slecht weer. Simulaties lijken de ideale oplossing. 

Phantom Garden is ontwikkeld om een kijkje te nemen in een mogelijke toekomst, waarin de zintuiglijke ervaring en helende werking van natuur alleen nog ervaren kunnen worden door middel van simulaties. 
Dit project confronteert het publiek met de veranderende relatie tussen mens en natuur en laat hen nadenken over de waarde van natuur in de huidige maatschappij.