Studio Lookout
1r1l hand wit.jpg

1 regel: 1 lijn

Onze interactieve installatie ‘1 regel: 1 lijn’ was te ervaren tijdens de eerste editie van de Rotterdamse Dakendagen. We daagden het publiek op een speelse manier uit om hun wilskracht te testen en deel uit te maken van een levensgrote infographic.

Een deel van de installatie in het trappenhuis Delftseplein, Rotterdam tijdens de Rotterdamse Dakendagen

1 regel: 1 lijn 

interactieve installatie, 2015
 

 

Na een lange, vermoeiende werkdag nog even boodschappen doen om vervolgens toch die zak chips mee te nemen omdat je het hebt verdient. Hoeveel zelfcontrole heb jij nog aan het einde van je dag? 

Voor de Rotterdamse Dakendagen visualiseerden wij dit actuele thema in het trappenhuis van een leegstaand pand aan het Delftseplein, Rotterdam. Onderaan de trap werden de bezoekers uitgedaagd om hun wilskracht te testen.
Nemen ze deze uitdaging aan, dan geldt er één regel: één lijn van begin tot eind. Zo werden bezoekers van het festival onderdeel van een levensgrote infographic, die hen confronteerde met beslissingsvermoeidheid.

 
 
 
Entree van de installatie, hier bepaalt de bezoeker of deze de uitdaging aangaat.
 
 
Bezoekers hebben de derde etage gehaald zonder de stift van de muur te halen.
 
 

In de meeste gebouwen wordt de ruimte tussen begane grond en dak niet optimaal benut. Dat vinden wij zonde, want juist deze ruimte is geschikt om bezoekers mee te nemen in een verhaal.

 
Wat er ook gebeurt, de stift moet de muur blijven raken. Zelfs wanneer het pand je tegenwerkt.
Hoog of laag, elke bezoeker kiest zijn eigen route.